Tiina Österholm

Valmistuin vuonna 2004 valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta pääaineenani sosiaalipsykologia. Sivuaineissa erikoistuin johtamiseen ja työpsykologiaan ja graduni kirjoitin organisaation arvoista. Suunnitelmissa oli ura henkilöstöalalla, mutta valmistumiseni jälkeen löysinkin itseni viestinnän maailmasta. Kymmenen vuoden ajan toimin viestinnän asiantuntijatehtävissä ja sain asiakkaideni kautta tutustua monenlaisiin organisaatioihin ja työ- ja johtamiskulttuureihin.

Äitiyslomani aikana kävin läpi itsetutkiskelua ja pohdin, mihin suuntaan seuraavaksi lähtisin. Halusin tehdä merkityksellistä ja itsenäistä työtä hyödyntäen sekä koulutustaustaani että kokemustani viestinnästä ja asiantuntijatyöstä. Opiskelin valmentajaksi ja perustin yritykseni Havenan syksyllä 2012.

Sanat ja tarinat ovat viestinnän ydin, mutta niillä on valtava merkitys myös ihmisen hyvinvoinnin kannalta. Erityisesti niillä sanoilla ja tarinoilla, joita kerromme itse itsellemme. Sanoilla, joita käytämme kuvaamaan itseämme, elämänkokemuksiamme ja ympäröivää maailmaa, piirrämme rajat sille, mikä on mahdollista. Sekä viestintä että valmentaminen pyrkivät vaikuttamaan ihmisten ajatuksiin ja tunteisiin ja sitä kautta toimintaan. Aikaansaamaan muutosta. Jättämään positiivisen muistijäljen.

Valmentajana tehtäväni on auttaa asiakkaitani kiinnittämään huomiota omaan sisäiseen puheeseensa ja muuttamaan sitä hyvinvointia ja tavoitteita paremmin tukevaksi. Viestijänä tehtäväni on samanlainen: auttaa asiakkaitani luomaan, kertomaan ja ylläpitämään sellaista tarinaa, joka tukee yrityksen tavoitteita ja menestystä.

Valmentajana vahvuuteni on kyky olla aidosti läsnä ja luoda oivalluksille otollinen luottamuksen ja rauhan tila. Viestinnän tekijänä olen vahva visualisti, varma sisällöntuottaja ja luova ideoija. Oli kyse sitten valmennuksesta tai viestinnästä, autan ihmisiä ja yhteisöjä kasvamaan ja kehittymään ja luomaan omia menestystarinoitaan.

Minun tapani rentoutua pitää sisällään ainakin hyvän kirjan, laadukasta teetä ja oleilua meren äärellä. Iloa ja välillä huoltakin elämääni tuo ihana filosofipoikani.

Uskon kaunokirjallisuuden voimaan elämänoppaina. Tutustu Kirjaluotsi-blogiini tai lue ajatuksiani vanhasta blogistani Viestejä elämän meriltä.
Kohdataanko?