Tuskastumista taiteen puolesta

Osallistuin eilen Tampereella Arvokas työelämä -seminaariin, joka on yksi konkreettinen hanke hallituksen työelämän kehittämisstrategiassa.
art
Arvokas työelämä -prosessin tavoitteena on edistää taidelähtöisten menetelmien hyödyntämistä työelämän ja liiketoiminnan kehittämisessä. Itsekin käytän valmennuksissani paljon luovia menetelmiä, ja lähdin suurella mielenkiinnolla kuuntelemaan miten eri taidepohjaiset menetelmät on otettu yrityksissä vastaan. Päivän aikana kokemani tunteet kuvaavat hyvin asioiden tilaa ja selittävät tämän kirjoitukseni hieman saarnaavan sävyn: myötähäpeä, ärtymys, huoli, epäusko.
Lue lisää..

Vapaaehtoistyö tekee kaikille hyvää

Tänään vietetään Vapaaehtoisten päivää. Minä otin varaslähdön päivään jo viime perjantaina, kun kävin tutustumassa uuteen vapaaehtoistyöhöni Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry:n lukupalvelussa. Vapaaehtoisten päivän tavoitteena on saada puolet suomalaisista mukaan vapaaehtoistoimintaan. Mielestäni tavoitteen saavuttamisen kannalta on oleellista, sallivatko työnantajat vapaaehtoistyön tekemisen työajalla.
Kindness
Jos palkkatyö vie kaikki mehut, ei yksinkertaisesti jaksa nousta sohvalta saati lähteä tekemään vapaaehtoistyötä vapaa-ajalla. Onneksi yrittäjänä voin antaa itselleni luvan tehdä vapaaehtoistyötä myös työaikana.

Lue lisää..