Kuka sinun arkeasi ilahduttaa?Tänään vietetään järjestyksessään toista Mitalipäivää. Olin paikalla vuosi sitten TEDx Helsinki -tapahtumassa, jossa taiteilija Meiju Niskala lanseerasi Mitalipäivän ja jakoi 700 mitalia annettavaksi arjen ilostuttajille. Viime vuonna minun mitalini meni päiväkodin siivoojalle Pirkolle, joka on aina niin iloinen ja ystävällinen, oikea arjen sankari. Mitalin antaminen oli yhtä hienoa sekä antajalle että vastaanottajalle. Kiitollisuus on upea voima jo sinällään, mutta kun kiitoksen sanoo ääneen, se muuttaa molempien osapuolten päivän monta astetta merkityksellisemmäksi. Liikutus oli molemminpuolinen ja hyvä olo kesti koko päivän. Myös ympärillä mitalinluovutusta seuranneet lapset aistivat, että kyse oli jostain erityisestä.

Vaikka vuosi on pitkä aika lapsen elämässä, poikani muisti heti mistä on kyse, kun kerroin hänelle lähestyvästä Mitalipäivästä. Hän ilmoitti välittömästi haluavansa antaa mitalin omalle hoitajalleen päiväkodissa. Niinpä askartelimme yhdessä kaksi upeaa mitalia, kierrätysmateriaaleista tietenkin. Pojalle mitalin saajan valinta oli helppo ja olen onnel
Mitalipäivä 2012
linen tietäessäni, että hänen mitalinsa menee oikeaan osoitteeseen – todelliselle arjen sankarille, joka huolehtii siitä, että lapsellani on turvallinen ja hyvä olla silloin, kun hän ei voi olla kotona. Hänelle, joka kuuntelee lapseni ilot ja surut, silloin kun minä en voi olla niitä kuulemassa. Vähän harmittaa, ettei hoitaja ollut vielä tullut töihin kun aamulla menimme päiväkotiin, enkä siis päässyt todistamaan mitalinluovutusta. Uskon, että se oli ikimuistoinen hetki molemmille.

Poikani valinta sai minut miettimään, kuka minun arkeani ilahduttaa työpäiväni aikana. Yksi pelkoni yrittäjäksi lähtiessäni oli, että jäisin kokonaan yksin. Olen luonteeltani sosiaalinen ja työkavereiden seura on aina ollut minulle työssäkäynnin plussapuolia. Monista entisistä työkavereista onkin tullut pitkäaikaisia ystäviä. Toisaalta olen viime aikoina kokenut vapauttavana sen, että olen päässyt eroon työyhteisön mustasta kääntöpuolesta, selän takana juoruilusta ja turhasta, energiaa vievästä draamasta.

Minun mitalini ansaitseekin tänään henkilö, joka on todistanut minulle, että yrittäjän elämän ei tarvitse olla yksinäistä puurtamista. Yrittäjän paras kaveri on toinen yrittäjä, joka jakaa saman intohimon ja jonka kanssa voi jakaa onnistumiset ja haasteet. Viikoittaiset kävelymme ja kahvilakeskustelumme merkitsevät minulle paljon. Mari, sinun positiivisuutesi ja lämpösi on inspiroivaa. Arvostan ystävyyttäsi. Saat rakkaudella itse tehdyn mitalin tänään, kun nähdään. Olet sen ansainnut. Kiitos!