Hyvän elämän aakkoset

Vaalien alla huomasin monien ehdokkaiden esittelevän oman elämänsä aakkosia. Itselle tärkeiden asioiden miettiminen aakkosten avulla on hauskaa ja niinpä päätin tehdä oman listani: hyvän elämän aakkoset. Tämä naistenlehdistäkin tuttu formaatti toimii myös loistavana valmennusharjoituksena, sillä elämän aakkosia koostaessa tulee mietittyä itselle tärkeitä asioita ja niiden ajatteleminen lisää kiitollisuutta ja onnellisuutta. Haluankin aloittaa blogihaasteen ja toivon, että mahdollisimman moni jakaisi oman hyvän elämänsä aakkoset. Aloitan ketjun haastamalla Outi Rinteen, postaa omat aakkosesi ja laita haaste eteenpäin. Kuka tahansa voi myös osallistua. Julkaise omat aakkosesi ja jaa ne twitterissä hashtagillä #hyvänelämänaakkoset.

Näistä asioista koostuu minun hyvä elämäni aakkoset.
auttaminen

A - Auttaminen
Toisten auttamisesta tulee hyvä mieli, sen on huomannut myös 5-vuotias poikani. Tässä eräänä päivänä hän oivalsi, että ”jos auttaisimme toisiamme joka päivä, meillä olisi hyvä mieli koko loppuelämän”. Tänään sain todistaa lähikaupassa miten nuori mies tarjoutui maksamaan vanhemman rouvan ostokset, kun rouvalla eivät rahat riittäneet. Siitä tuli hyvä mieli myös sivusta seuranneille.

Lue lisää..

Vapaaehtoistyö tekee kaikille hyvää

Tänään vietetään Vapaaehtoisten päivää. Minä otin varaslähdön päivään jo viime perjantaina, kun kävin tutustumassa uuteen vapaaehtoistyöhöni Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry:n lukupalvelussa. Vapaaehtoisten päivän tavoitteena on saada puolet suomalaisista mukaan vapaaehtoistoimintaan. Mielestäni tavoitteen saavuttamisen kannalta on oleellista, sallivatko työnantajat vapaaehtoistyön tekemisen työajalla.
Kindness
Jos palkkatyö vie kaikki mehut, ei yksinkertaisesti jaksa nousta sohvalta saati lähteä tekemään vapaaehtoistyötä vapaa-ajalla. Onneksi yrittäjänä voin antaa itselleni luvan tehdä vapaaehtoistyötä myös työaikana.

Lue lisää..