Tee auringonpaisteesta tapa ajatellaVietin viime viikolla talvilomaa hiihdellen retkisuksilla talvisessa saaristossa. Ympärillä rauha ja eläinten jälkien reitittämä hanki, jonka aurinko sai kimaltelemaan pieninä timantteina. Tulin ihan höpsön onnelliseksi. Pitkän pimeän jakson jälkeen aurinko voi saada aikaan jopa ekstaattisen tilan. Auringonvalo lisää serotoniinin eli kehon luonnollisen mielihyvähormonin tuotantoa ja yhdistettynä endorfiineja tuottavaan liikuntaan, onnen tunteilta ei voi välttyä.

Rakastan myös sitä ensimmäistä aurinkoista kevätpäivää kaupungissa, kun ihmiset kaivautuvat koloistaan, vaeltelevat kiireettä kaupungilla, hymyilevät ja välillä jopa intoutuvat juttelemaan ventovieraitten kanssa. Sunnuntai oli tuollainen päivä. Kävellessäni kaupungilla katselin ihmisiä ja mietin, voiko tällaista tunnetta kokea, jos elää maassa, jossa aina paistaa aurinko. Tekeekö aurinko enää höpsön onnelliseksi, jos se paistaa joka päivä vai ovatko aurinkoisten maiden asukkaat aina höpsön onnellisia? Ehkä tunne ei ole ainakaan niin voimakas, jos ei ole kokenut monen kuukauden pimeää ja kylmää kautta. Vaikka pimeimpänä aikana usein haaveilen muutosta johonkin lämpimään, luulen, että jäisin kaipaamaan selkeitä vuodenaikoja ja niiden herättämää tunteiden ja tunnelmien kirjoa.

Kun pyydän valmennettaviani listaamaan asioita, jotka tuovat heille energiaa, lähes poikkeuksetta listalta löytyy aurinko.
sunshine
Valitettavasti meille pohjoisen asukeille osan vuodesta aurinko on vain kaunis muisto ja joudumme turvautumaan kirkasvalolamppuihin saadaksemme kaipaamaamme valoa. Tänään on taas pilvisempi päivä, mutta synkkyyteen ei ole aihetta. Kuten tuntematon ajattelija on sanonut ”Some days you have to create your own sunshine.” Tehdään siis auringonpaisteesta tapa ajatella. Anna sisäisen aurinkosi värittää maailma juuri sellaiseksi kuin haluat sen nähdä. Kuten Sami Sillanpää tänään Hesarissa kirjoitti: ”Jokainen on itse vastuussa onnellisuudestaan. Elä hyvällä mielellä. Se on suurin palvelus, jonka voi tehdä itselleen. Se myös sulostuttaa läheisten elämää.”

Auringonvalon inspiroimana keräsin tänään Pinterestiin kuvia, joiden katsominen tuo lisää valoa elämään. Käy inspiroitumassa ja aloita oma valoseinäsi!

PS. Kevätauringon kunniaksi tämän viikon aikana Hyvän elämän merimatkalle ilmoittautuneet saavat halutessaan yksilövalmennustapaamisen kaupan päälle.